maanantai 10. marraskuuta 2014

Homokuningas




3 kommenttia:

  1. Oon miettiny samantapaisia juttuja joskus. (Btw. niillä on joku selkee perimysjärjestys, jota tarvittaessa toteutetaan, jos jälkeläisillä ei oo esim lapsia, ne kuolee, luopuu kruunusta tia jotain muuta vastaavaa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että niillä on joku varasuunnitelma siltä varalta, että jälkeläisiä ei ol. Mutta voiko prinssistä tulla prinsessa tai prinsessasta prinssi? Onko missään maassa edes ajateltu sitä, että miten sellaisessa tilanteessa pitäisi toimia?

      Poista
    2. Luulen, että ainakin tähän asti linja on ollut niillä se, että transsukupuolisia ~ei vaan ole~. Kuningatar Kristiina tosin oli varsin mielenkiintoinen tapaus. Wikipedian englannin kielisiltä sivuilta pitäisi ainakin löytyä tietoa. Suomenkielisiltä sivuilta kaikki minkäänsorttiseen erilaisuuteen viittaava on suunnilleen poistettu.

      Nykyisin asenneilmapiiri maailmassa lienee suvaitsevaistunut sen verran, että kuningashuoneestakin olisi ehkä mahdollista tulla ulos sukupuoli- tai seksuaalivähemmistön edustajana. Luultavasti vähemmistöihin kuuluvat kuninkaalliset, jotka haluavat olla vapaammin omia itsejään, ovat tähän asti luopuneet kruunusta ja vetäytyneet julkisuudesta tai jotain.

      Poista